A Médiatanács 1160/2021. (XI. 10.) számú döntése

A Trial Média Kft. által üzemeltetett Balaton Televízió állandó megnevezésű, körzeti vételkörzetű, kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatáson 2021. augusztus 1-jén sugárzott „Balatoni5letek – Csodahelyek Zamárdiban és környékén” című műsorszám hatósági ellenőrzése [az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) pontjának vélelmezett megsértése]

Date of decision: 10 November 2021

A Médiatanács az előterjesztéshez mellékelt végzés elfogadásával közigazgatási hatósági eljárást indít a Trial Média Kft. médiaszolgáltatóval szemben az Mttv. 31. § (1) bekezdés b) pontjának egy alkalommal történt vélelmezett megsértése tárgyában a Balaton Televízió állandó megnevezésű, körzeti vételkörzetű, kereskedelmi jellegű médiaszolgáltatáson 2021. augusztus 1-jén sugárzott „Balatoni5letek – Csodahelyek Zamárdiban és környékén” című műsorszámmal kapcsolatban.

A Médiatanács kötelezi a Médiaszolgáltatót, hogy nyilatkozzon és szolgáltasson adatot arról, hogy a műsorszámban bemutatott termékeket, szolgáltatásokat termékmegjelenítésről szóló megállapodás alapján szerepeltette-e. Ha igen, csatolja az erről szóló megállapodásokat, valamint terjessze elő a nyilatkozatát az üggyel kapcsolatban.