Országos vételkörzetű, analóg földfelszíni műsorszórás útján megvalósuló rádiós médiaszolgáltatási lehetőség pályáztatása (2017)

Last updated: 8 November 2017

Az országos kereskedelmi rádiós pályázati eljárás előkészítésének munkálatai azért indultak újra, mert az Advenio Műsorszolgáltató Zrt. által kezdeményezett bírósági eljárásban március 14-én meghozott ítélet másodfokon jogerősen megerősítette, hogy az NMHH folytathatja az új pályázati eljárással kapcsolatos munkát, nincs ugyanis jogalap arra, hogy az ezzel kapcsolatos NMHH-döntés végrehajtását felfüggesszék. Így tehát elhárult az új országos rádiós frekvenciapályázat lefolytatásának perjogi akadálya.

A pályázatás aktuális helyzete

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló 2010. évi CLXXXV. törvény (Mttv.) 49. § (1) bekezdése alapján felkérte a Hivatalt az országos vételkörzetű, analóg földfelszíni műsorszórás útján megvalósuló rádiós médiaszolgáltatási lehetőség frekvenciatervének kidolgozására. A kidolgozott frekvenciatervet a Hivatal az Mttv. 49. § (5) bekezdése alapján közzétette. A Médiatanács az Mttv. 49. § (6) bekezdése alapján a frekvenciatervet jóváhagyta, és a pályázati felhívás előkészítése céljából az Mttv. 50. § (1) bekezdése alapján elfogadta a médiaszolgáltatási lehetőség hasznosítására irányuló pályázati felhívás tervezetét.

A pályázati felhívás tervezetét 2017. július 6-án tette közzé a Médiatanács. A tervezet nyilvános meghallgatását 2017. július 27-én 10.00 órától rendezte meg a hatóság.

A Médiatanács az Mttv. 52. § (1) bekezdése alapján elfogadta és 2017. szeptember 8-án, hirdetményi úton és honlapján közzétette a pályázati felhívás végleges szövegét.

A pályázati ajánlatokat 2017. november 7-én 9.30-14.30 óra között lehetett benyújtani a pályázati felhívásban részletesen meghatározott feltételek szerint.

Jelenleg a benyújtott pályázati ajánlatok vizsgálata zajlik.

 

  1. PreparationOrszágos vételkörzetű, analóg rádiós médiaszolgáltatási lehetőség (2017)
  2. Tender procedureOrszágos vételkörzetű, analóg rádiós médiaszolgáltatási lehetőség (2017)